Telluskatu 7

#kaaosperhonen -teos lähestyi huhtikuussa Tinder -treffisovelluksessa ihmisiä, ja esitti heille tanssiinkutsun. 18.4.2018 Riihimäen Peltosaaren lähiössä, Telluskatu 7:ssä toteutettu ja FB-livessä suorana lähetetty tanssirituaali tuuletti pois kenties paikkakunnan kuuluisimman, “Seiskarina” ja “Monacona” tunnetun talon raskasta historiaa jonka jäljet näkyivät vielä peruskorjausta odottavan rakennuksen rappukäytävissä ja tyhjennetyissä asunnoissa. Talolle ja sen tuleville asukkaille tanssittiin uusi alku unohtamatta sen entisiä asukkaita, heidän muistojaan ja tarinoitaan.

15 minuuttia kestäneen rituaalin aikana taloa ja sen valaistuissa ikkunoissa tanssivia ihmisiä kuvattiin lennokilla. Talon ylimmän kerroksen ikkunaan streamattiin tekstinä seuraajien facebook- ja tinderkommentteja. Kommentit vastasivat kysymykseen “millainen on hyvä ystävä?”.

Teos toteutettiin yhteistyössä kiinteistön omistajan (Huhtayhtiöt) kanssa, ja sitä toteuttamassa oli #digiteatterin työryhmän lisäksi joukko vapaaehtoisia mm. Riihimäen nuorisoteatterilta. Lennokin ohjauksesta vastasi Juho Taipale.

Muodonmuutosrituaalin fb-live:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *